Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΡΟΞΑΚΙΑ....

Γεια σας και παλι....Η σημερινη μερα προσφερεται για χαλαρωση,μιας και το κουπονι ειναι αδειο.Επειδη ομως ειχα υποσχεθη σε εναν φιλο της στηλης,πως αν μου τελειωσει η μπανκα,θα εγραφα μια συνταγη για ροξακια.....χθες η μπανκα σε καποια φαση της ημερας εγραφε 0,00.Τοτε πηρα ενα mail που μου ζητησε να κρατησω την υποσχεση μου......Οριστε λοιπον...Για τους αγωνες θα τα ξαναπουμε την τριτη,ως τοτε.....καλοφαγωτα!!!
Υλικά

1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια ψύχα ψιλοκομμένα
3 αυγά
2 κουτάλια της σούπας κακάο
2 κουτάλια του γλυκού μπέικιν
1 κύβο μαγιάς
Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Αλεύρι

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλλα

Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι, το γάλα, τα αυγά και τα κτυπάμε με το χέρι. Προσθέτουμε το μπέικιν, καρύδια, μαγιά και ξύσμα πορτοκαλιού και τα διαλύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη. Διαλύουμε το κακάο σε νερό, χωρίζουμε περίπου το 1/3 της ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε ξανά. Πλάθουμε την άσπρη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάχους 1/2 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη του κακάο σαν χοντρό κορδόνι και το τοποθετούμε πάνω στο άσπρο φύλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα τοποθετούμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 250 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν τα ροξάκια και τα σιροπιάζουμε αμέσως μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, ζεστά και τα δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου